احکام مراجع

حکم نماز خواندن خانم ها با لباس مردانه چیست؟

حکم نماز خواندن خانم ها با لباس مردانه چیست؟ ممکن است برای شما پیش آمده باشد که برای خواندن نماز از لباس‌های پدر، برادر و یا همسر خود استفاده کرده باشید؛ در این مورد لازم است نسبت به حکم آن در اسلام آگاه باشید، بنابراین با این مقاله از سایت عابدون همراه باشید.

حکم نماز خواندن خانم ها با لباس مردانه چیست؟

آيت الله شبيري زنجاني: اگر مرد لباس زنانه، و زن لباس مردانه را لباس عادي خود قرار دهد، بنابر احتياط واجب حرام است، ولي نماز خواندن در آن صحيح است. احتياط مستحب آن است كه اصلا مرد لباس زنانه، و زن لباس مردانه نپوشد، خصوصا درهنگام نماز خواندن.

مقالات مرتبط

آيت الله وحيد خراساني: اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد، در صورتي كه زيّ (پوشش) خود قرار دهد، بنابر احتياط واجب حرام است. ستر عورت با آن در نماز بنا براحتياط واجب موجب بطلان است.

آیت الله مکارم شیرازی: احتیاط آن است که مرد لباس مخصوص زنان و زنان نیز لباس مخصوص آقایان را نپوشند اما نماز با آنها اشکال ندارد.

چرا زنان نمی توانند لباس مردها را بپوشند؟

ابتدا باید در نظر داشت برخی فقها این نوع پوشش را به طور مطلق حرام می دانند؛ برخی دیگر می گویند: اگر این نوع پوشش به شکل عادت و روش زندگی در آید حرام است. برخی نیز قیودات دیگری دارند.

اما در مورد فلسفه و حکمت احکام الاهی ابتدا به صورت کلی باید در نظر داشت هرچند همه احکام بر اساس مصالح و مفاسد است؛ و هر حکمی دارای فلسفه و علتی است؛ ولی بیان و کشف علت تمام جزئیات احکام، کار بسیار مشکلی است؛ نهایت اینکه بتوان ضوابط کلی برای احکام بیان نمود؛ که البته کلیت در اینجا به معنای اکثری است که قابل استثناست. حال با توجه به این نکات در مورد فلسفه حرمت این نوع پوشش می توان گفت شاید حکمت آن این باشد که روح بشر فوق العاده تحریک پذیر است. نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد، رابطه‏اى مستقیم با تفاوت‏هاى جسمى و روحى زن و مرد دارد. لباس افراد جامعه و مخصوصاً لباس زنان نمی‏تواند به هر شکل و اندازه‏ای باشد و باید حد و ضابطه‏ای داشته باشد. علاوه این که این نوع پوشش موجب پایین آمدن شخصیت انسانی و وهن و تحقیر انسان می شود.

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا