احکام مراجع

حکم ازدواج با زن بابا بعد از فوت پدر چیست؟

حکم ازدواج با زن بابا بعد از فوت پدر چیست؟ طبق نظر مراجع تقلید، زن بابا برای فرزندان محرم است اما شرایط او بعد از طلاق یا بعد از فوت پدر چیست؟ در این مقاله از عابدون قصد داریم این موضوع و حکم ازدواج با زن بابا را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.

حکم ازدواج با زن بابا بعد از فوت پدر چیست؟

همينكه پدركسي‌، با زني‌، عقد نكاح بست‌، ولواينكه با او همبستر نشده باشد، آن زن بر پسر آن مرد حرام ابدي مي‌شود. پس اگر پدر شما زن دوم خويش را طلاق داده باشد باز آن زن محرم شما هستند و لذا ازدواج با او حرام است.

مقالات مرتبط

اين‌گونه ازدواج‌ها در دوره جاهليت رايج و شايع بوده است‌كه آن را «‌مقيت – مبغوض» مي‌ناميدند. خداوند از آن نهي كرده و مورد نفرين و نكوهش خداوند واقع شده است‌.

 خداوند متعال فرموده است‌: « وَلاَ تَنكِحُواْ مَا نَكَحَ آبَاؤُكُم مِّنَ النِّسَاء إِلاَّ مَا قَدْ سَلَفَ إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَمَقْتًا وَسَاء سَبِيلاً» [النساء: 22].

در بيان‌ سبب‌ نزول‌ آمده‌ است‌: در جاهليت‌ رايج‌ بود كه‌ چون‌ پدران‌ مي‌مردند، فرزنداني‌ كه‌ از غير زنانشان‌ بودند، زنان‌ پدرانشان‌ را به‌ نكاح‌ خويش ‌درمي‌آوردند، پس‌ نازل‌ شد: «و با زناني‌ كه‌ پدرانتان‌ آنان‌ را به‌ ازدواج‌ خود درآورده‌اند، ازدواج‌ نكنيد مگر آنکه  پيش  از اين  چنان  کرده  باشيد  زيرا اين  کار ، زنا و مورد خشم  خدا  است  و شيوه  اي  است  ناپسند».

در جاهليت‌، نكاح‌ پسر با زن‌ پدر را ـ چنانچه‌ پدر فوت مي کرد يا زن‌ خود را طلاق ‌مي‌داد ـ نكاح‌ «مقت» يعني‌ نكاح‌ مبغوض‌ و منفور مي‌ناميدند زيرا اين‌ كار از نظرصاحبان‌ خرد، سخت‌ منفور و ناپسند و بدترين‌ رسم‌ و روش‌ است و به سبب اين کار پسر از پدر و پدر از پسر متنفر مي گردد‌. تعبير(آباء: پدران)، به‌ اجماع‌ علما؛ اجداد (پدر بزرگ‌ها) را نيز در بر مي‌گيرد، يعني زنان پدربزرگ پدري و پدربزرگ مادري نيز بر نوه ها حرام ابدي خواهند شد.

اما هر چند که (زن پدر) بعنوان محرم پسر تلقي مي شود و پسر نمي تواند با زن پدر خود ازدواج کند حتي بعد از طلاق و يا فوت پدرش، اما (دختر) و (مادر) و (خواهر) زن پدر براي پسر محرم نيستند، و هميشه نامحرم بوده و لذا ازدواج پسر با آن سه جايز است، زيرا در آيه ي فوق فقط زن پدر را حرام ابدي دانسته است، نه دختر و مادر و خواهر زن پدر.. و در ادامه ي آيه ي فوق مي فرمايد: « وَأُحِلَّ لَكُم مَّا وَرَاء ذَلِكُمْ » (نساء 24).

يعني: اما زنان ديگر غير از اينها (که گفته شد)، براى شما حلال است.

همسر پدر براي پسر محرم است . محرميت دائمي و هميشگي است.پسر نمي تواند با همسر پدر خود ازدواج کند، هرچند پدرش از دنيا رفته باشد. فرق نمي کند زن فرزندي از آن خانواده داشته يا نداشته باشد.
اگر مرد با زني ازدواج کند و عقد بخواند، پسر و نوه مرد ،حتي نوه هاي بعدي ،بر آن زن محرم مي شوند

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا