احکام مراجع

ازدواج با مرد زن دار چه حکمی دارد؟

ازدواج با مرد زن دار چه حکمی دارد؟ از نظر قانونی و طبق حکم اسلام، رابطه با مرد زن دار حرام است مگر اینکه با رضایت زن اول، با آن مرد ازدواج کنید. البته با توجه به نظر مراجع، ازدواج با مرد زن دار احکام خاصی دارد که در این مقاله از عابدون آنها را بررسی خواهیم کرد.

اگر تصمیم به ازدواج با مرد متاهل را دارید، به نکات زیر توجه کنید

او چرا می‌خواهد مجددا ازدواج کند؟

شاید او به شما می‌گوید که از همسرش متنفر است اما به دلایلی نمی‌تواند طلاقش بدهد، یا می‌گوید همسرش نیازهای جنسی او را برآورده نمی‌کند و او تا کی باید صبر کند، یا می‌گوید با همسرش ارتباط بدی دارد و مشکلات‌شان حل نمی‌شود و… اما آیا این دلایل، دلایل درستی هستند؟ قطعا خیر! در هر ارتباطی مشکلاتی وجود دارد اما آیا راه حل این مشکلات، خیانت کردن به همسر و ازدواج مجدد است؟ این افراد که می‌گویند نمی‌توانند مشکلات‌شان را حل کنند، به جای تعویض زندگی‌شان، بهتر است در پی حل مشکلات به کمک متخصص باشند چون قطعا هر چیزی راه حلی دارد. نکته بعدی این است که اگر در زندگی با شما به مشکلات به ظاهر غیر قابل حل بر بخورد، همچنان می‌خواهد خیانت را انتخاب کند و مجددا ازدواج کند؟ آیا قرار است همان آسیبی که به عواطف و روان همسرش زده است را به شما هم بزند؟ باید به این موارد توجه داشته باشید که انگیزه او از این ازدواج چیست.

مقالات مرتبط

او فرزند دارد یا خیر؟

اگر او فرزند داشته باشد، کار کمی سخت‌تر می‌شود. فکر کنید که آیا فرزندش موافق ازدواج دوم پدرش است یا خیر و قرار است با این ازدواج، ارتباط پدر و فرزندی‌شان خراب شود و فرزند آسیب زیادی ببیند؟ آیا فرزندش را ملاقات کردید؟ او می‌تواند ارتباط خوبی با شما داشته باشد؟ همه این موارد می‌تواند روی زندگی مشترک شما تاثیر بگذارد، به همین دلیل است که نیاز به بررسی دارد.

خانواده شما موافق هستند؟

شاید بگویید که این زندگی شماست و ربطی به خانواده‌تان ندارد اما این صحیح نیست. برای یک ازدواج موفق و برای اینکه بتوانید خانواده سالمی تشکیل دهید، نیاز به حمایت خانواده‌تان دارید. اگر قرار باشد خانواده‌تان شما را به خاطر یک شخص دیگر طرد کنند، اگر بعدا در زندگی‌تان مشکلی پیش بیاید، از چه کسی می‌خواهید کمک و حمایت طلب کنید؟ این تنهایی و جدایی از خانواده قطعا برای شما آسیب‌زننده خواهد بود. پس اگر خانواده‌تان مخالف هستند، بیشتر در مورد این ازدواج فکر کنید.

قرار است کجا زندگی کنید و او چند روز پیش شما خواهد بود؟

چه چیزهایی با او توافق کردید؟ قرار است کجا زندگی کنید و چند روز را پیش شما و چند روز را پیش همسر اولش خواهد بود؟ آیا می‌توانید با این شرایط کنار بیایید؟ این نکته را در نظر داشته باشید که احتمالا اولویت اول او همسر اولش خواهد بود، مخصوصا اگر فرزند داشته باشد و شاید کمتر وقتش را با شما بگذراند. آیا فکر می‌کنید با این شرایط می‌توانید کنار بیایید؟ شما نمی‌توانید بدون خواست او، شرایط را تغییر دهید اما نباید به خاطر عشق یا هر چیز دیگری، بسوزید و بسازید. اگر شرایط خوب نیست و حس می‌کنید آینده رابطه‌تان آینده خوبی نخواهد بود، تن به ازدواج با مرد متاهل ندهید.

ازدواج با مرد زن دار چه حکمی دارد؟

از آنجایی که ثبت قانونی ازدواج دوم مردان متاهل بدون مجوز دادگاه در دفترخانه ها امکان پذیر نیست ، مردان اغلب ترجیح می دهند که به صورت مخفیانه و بدون ثبت رسمی و قانونی ازدواج نمایند.

در این شرایط مرد فقط با صیغه شرعی ازدواج دائم ، همسر دوم می گیرند.

البته از نظر قانونی چنانچه مردی بدون ثبت رسمی ، دوباره ازدواج دائم داشته باشد از نظر قانونی مجرم بوده و باید  جزای نقدی بین 8 – 18 میلیون تومان پرداخت نموده یا بین 91 روز تا ماه به زندان محکوم خواهد شد.

البته راه فرار از این قانون هم برای مردان فراهم است و کافی است صیغه ازدواج موقت را جایگزین ازدواج دائم نمایند تا از نظر قانونی نیازی به ثبت رسمی آن نباشد.

برای این شرایط معمولا از صیغه بلند مدت مثلا 99 ساله استفاده می شود که البته هیچ تفاوتی از نظر قانونی با صیغه های کوتاه مدت ندارد یعنی همسر دوم که صیغه 99 ساله شده حق  نفقه ندارد و جزو وارثان شوهرش محسوب نمی شود.

حقوق همسر اول بعد از ازدواج مجدد شوهر

زن در دو صورت میتواند در خواست طلاق نماید :

اگر در زندگی دچار عسر و حرج شده باشد.

اگر یکی از شرایط 12 گانه عقد نکاح توسط مرد رعایت نشده باشد.

یکی از شرایط عقد نکاه این است که مرد بدون اجازه همسر اول نمی تواند ازدواج مجدد داشته باشد بنابراین اگر ازدواج مجدد مرد بدون رضایت همسر اول بوده باشد،  زن می تواند با ازدواج مجدد شوهرش به دادگاه مراجعه نموده و درخواست طلاق بدهد.

در صورتی که مرد با یکی از دلایل 10 گانه که در بالا آمده است و با مجوز دادگاه اقدام به ازدواج مجدد نموده باشد ، حق طلاق به زن تعلق نمی گیرد مگ در موردی که مرد عدالت بین دو همسرش را رعایت نکند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا