چگونه با چشم درد وضو بگیریم؟
چگونه با چشم درد وضو بگیریم؟ هنگام وضو باید به کل گردی صورت آب برسد و حتی اگر ممکن نبود، به صورت جبیره به جا آورده شود. اگر درد چشم شدید است و آب برای آن ضرر دارد لازم است به صورت جبیره وضو گرفته شود. البته برخی مراجع نظری متفاوت دارند که در این مقاله از سایت عابدون به آنها خواهیم پرداخت.
چگونه با چشم درد وضو بگیریم؟
شد. هرگاه جبیره، تمام صورت یا تمام یکی از دستها را گرفته باشد باید بنابراحتیاط واجب هم وضو یا غسل جبیره ای بگیرد و هم تیمم کند. (پس از باز کردن پانسمان) کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد اگر بتواند اطراف چشم را بشوید باید وضو بگیرد و الا تیمم کند.
آیت الله سیستانی: در هر دو حال تیمم کافى است.
آیت الله شبیری زنجانی: اگر بیرون چشم زخم دارد و بسته است، باید وضوی جبیره ای بگیرید. اگر داخل چشم عمل شده و وقتی چشم را می بندید، زخمی وجود ندارد، سه حالت دارد:
1. اگر آب ضرر دارد، باید تیمم نمایید؛
2. اگر آب ضرر ندارد در صورتی که مانعی بر پیشانی باشد و قابل رفع نباشد، باید وضو بگیرید و بنابر احتیاط مثل جبیره روی مانع دست بگشید؛
3. اگر مانع فقط ابرو را گرفته است، بنا بر احتیاط تیمم کنید و وضو بگیرید و دست بر مانع بکشید.
آیت الله فاضل: اگر برای مدتی چشم شما بسته باشد باید وضوی جبیره ای بگیرید و تیمم لازم نیست. تا زمانی که آب ضرر دارد هرچند باند را بردارید، وضوی جبیره ای بگیرید یعنی در وقت شستن صورت چیزی روی چشم ها بگذارید که آب به چشم شما نرسد اول دست را خیس کنید، از بالای پیشانی تا بالای چشم به نیت وضو بشویید طوری که آب کمی زیر دستها جاری شود و به چشم هم نرسد و بعد روی پارچه یا باندی که روی چشم می گذارید به نیت وضو دست تر بکشید و سپس از باند به پایین، صورت را به نیت وضو بشویید و به وضو ادامه دهید صحیح است.