مواردی که نجس بودن لباس نماز را باطل نمی کند کدام است؟
مواردی که نجس بودن لباس نماز را باطل نمی کند کدام است؟ آلوده شدن لباس به مواردی که اسلام آنها را نجس شمرده است باعث بطلان وضو و به تبع نماز می شود.اما موارد استثنایی نیز وجود دارد که در این مقاله از عابدون آنها را بررسی خواهیم کرد.
مواردی که نجس بودن لباس نماز را باطل نمی کند کدام است؟
- آن که پوست یا لباس او از طریق زخم، جراحت یا دمل، به خون آلوده شده باشد.
- خونی که روی لباس یا بدن فرد نمازگزار است کمتر از درهم (به اندازه بند انگشت اشاره) باشد.
- لباس های کوچک نمازگزار مثل جوراب که با آن نمیتوان عورت انسان را پوشاند، نجس باشد.
- شرایطی باشد که نمازگزار ناچار شود با بدن یا لباس نجس نماز بخواند.
- طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی زنی که پرستار بچه است و لباس طاهر جایگزین نداشته باشد و یا امکان تطهیر لباس نباشد میتواند یک شبانه روز با آن لباس نماز بخواند.
این چهار مورد شرایط کلی بود که میتوان هنگام نماز خواندن و نجس بودن لباس نمازگزار، مد نظر گرفت.
مقاله پیشنهادی جهت مطالعه: حکم نماز خواندن با لباس نجس چیست؟
اگر لباسهای کوچک نمازگزار نجس باشد آیا برای نماز اشکال دارد؟
از موارد عفو، لباسهای کوچک نمازگزار است، مانند عرقچین و جورابى که نمیتوان با آن عورت را پوشانید، اگر نجس باشد نماز با آنها صحیح است و همچنین انگشتر و عینک که نجس شده است.
اگر لباس یا شیء نجسی همراه نمازگزار باشد حکم آن چیست؟
یکی دیگر از موارد جواز نجس بودن بدن و لباس نمازگزار این است که هرگاه دستمال يا لباس نجسى كه مىتوان با آن عورت را پوشانيد در جيب نمازگزار باشد نماز او صحيح است و همچنين ساير اشياء نجس، ولى احتياط مستحب اجتناب از آن است.
حکم وجود خون کوچک روی لباس نمازگزار
- اگر خون کوچکی روی لباس نمازگزار باشد (و شرایط بند اول بر آن صدق نکند) و کمتر از بند انگشت اشاره باشد. نماز خواندن با آن اشکالی ندارد. ولی اگر مقدار آن بیش از یک درهم باشد نماز خواندن با آن صحیح نیست.
- خون کمتر از درهم باید: خون حیض، نفاس ، استحاظه، فرد کافر، حیوان نجس العین مانند سگ و خوک، حرام گوشت، مردار نباشد.
- رطوبتی از خارج به آن نرسیده و یا پخش نشده باشد، مگر اینکه رطوبت در خون مستهلک شده و مجموع اندازه هردوی آنها از یک درهم کمتر باشد.
- اگر بدن یا لباس خونی نشود، ولی به واسطهی رسیدن به خون، نجس شود، نمیشود با آن نماز خواند.
حکم تشکیل لباس نماز گزار از حیوان حرام گوشت
- لباس فردی که نماز میخواند نباید از حیوان حرام گوشت باشد. حتی اگر مویی از حیوان حرام گوشت به لباس یا بدن نمازگزار بچسبد، نمازش باطل است.
- اگر آب دهان یا بینی و یا هر رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشت بر بدن یا لباس فرد نمازخوان باشد، نمازش باطل است. مگر اینکه آن رطوبت خشک و عین آن رطوبت برطرف شده باشد.
- آب دهان انسان و مو و عرق آن، موم عسل و مروارید و صدف اگر روی لباس و یا بدن فرد نمازگزار باشد، نمازش صحیح است.
- اگر نمازگزار شک داشته باشد که لباسی که بر تن دارد از حیوان حلال گوشت است یا حرام گوشت، خواندن نماز با آن ایرادی ندارد.
حکم آلوده شدن لباس فرد نمازگزار از طریق زخم، جراحت و یا دمل
- اگر در بدن انسان خون ، جراحت و یا دمل وجود داشته باشد و شرایط به گونه ای باشد که آب کشیدن و یا لباس عوض کردن برای شخص سخت باشد، تا زمانی که زخم و … خوب نشده باشد، میتواند با آن خون نماز بخواند. این حکم برای چرکی که همراه با خون خارج میشود و یا دوایی که روی زخم میگذارند و نجس میشود نیز صحیح است.
- بریدگی یا جراحتی که سریع خوب میشود و شستن آن دارای زحمت نبوده و آسان باشد باید شسته شود و نجاست برطرف گردد و گرنه نماز باطل است.