حکم لاک زدن ناخن پا برای وضو از نظر آیت الله خامنه ای
حکم لاک زدن ناخن پا برای وضو از نظر آیت الله خامنه ای چیست؟ برخی از مراجع تقلید در رابطه با لاک ناخن اتفاق نظر و برخی نیز اختلاف نظر دارند. در این باره لازم است شما به رسالهی مربوط به مرجع خود مراجعه کنید کنید. در این مقاله از سایت عابدون قصد داریم حکم لاک پا را از نظر آیت الله خامنهای بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.
آیا لاک ناخن مانع وضو است؟
طبق نظر همه مراجع تقلید، لاک ناخن مانع انجام وضو میباشد.
آیتالله خامنهای: رنگ روی ناخن اگر جرم باشد مانع از رسیدن آب به ناخن است و وضو باطل میباشد.
آیتالله مکارم شیرازی: در وضو انگشتان دست باید از لاک پاک شود، ولی در انگشتان پا اگر یک انگشت (به جز انگشت کوچک) خالی از لاک باشد و بر روی آن مسح بکشند صحیح است.
آیتالله سیستانی: ناخن جزء اعضای وضو است و اگر مانعی بر آن باشد باید برطرف شود.
تعدادی از استفتائات جدید در رابطه با لاک ناخن
سؤال ۱: آیا استفاده نیروهای امدادی از کمکهای مردمی که معلوم نیست فقط برای استفاده حادثهدیدگان فرستاده شده است یا نیروهای امدادی هم حق استفاده را دارند، مجاز است؟
جواب: جایز نیست، مگر آنکه مطمئن باشند اهداکنندگان آنان را نیز در نظر داشته اند.
سؤال ۲: در صورتی که برای نماز وقت کم باشد، کوتاهترین نماز که وقت کم نیاز داشته باشد، چگونه است؟
جواب: نماز بدون سوره، یک مرتبه تسبیحات اربعه در رکعتهای سوم و چهارم و حذف مستحبات مانند قنوت و اکتفاء به یک سلام در پایان نماز.
سؤال ۳: آیا امدادگر در منطقه سیلزده که آب مطلق و خالص وجود ندارد، میتواند با آب سیل که گلآلود است وضو بگیرد؟
جواب: اگر گلآلودگی آب بهحدی است که به آن آب مطلق گفته نمیشود در صورتی که وقت تنگ نیست باید صبر کند تا آب صاف شود و گرنه باید تیمم کند.
سؤال۴: اگر امدادگر برای نجات مصدوم غیر همجنس، ناچار است بدن نامحرم را ببیند یا لمس کند، در این صورت چه وظیفه ای دارد؟
جواب: اگر برای نجات جان انسان محترم استفاده از همجنس ممکن نیست، نگاه و لمس نامحرم در حد ضرورت اشکال ندارد.
حکم لاک انگشتان پا برای وضو
نظر مراجع تقلید به جز آیتالله مکارم شیرازی درباره حکم لاک برای وضو به این شرح است:
بانوان میتوانند همه انگشتان پای خودشان را لاک بزنند و در هنگام وضو تنها یک انگشت کوچک را برای مسح پا به صورت لاک نزده نگه دارند؛ مقدار واجب مسح تنها از سر یکی از انگشتان پا (هرچند انگشت کوچک پا) میباشد.
آیتالله مکارم شیرازی: در انگشتان پا اگر یک انگشت (به جز انگشت کوچک) خالی از لاک باشد و بر روی آن مسح بکشند صحیح است و اگر از روی یکی از انگشتان پا به غیر از انگشت کوچک تا برآمدگی پا هر چند با یکی از انگشتان دست مسح شود کافی است.
آیتالله سیستانی: مسح بر ناخن لاک زده صحیح نیست، ولی اگر فاصله بین یک ناخن و ناخن دیگر به مقداری باشد که بتوان بر آن مسح نمود مسح بر آن مقدار بیمانع است.