بهترین روز برای اسباب کشی از نظر اسلام
بهترین روز برای اسباب کشی از نظر اسلام چه زمانی است؟ در اسلام برخی از ایام برای اسباب کشی خوش یمن به حساب میآید و اگر به این موضوع معتقد هستید تا انتهای این مقاله از سایت عابدون با ما همراه باشید. در این مطلب میخواهیم ایامی را که از نظر ائمه و اسلام برای جا به جایی مناسب هستند را بررسی کنیم،پس با ما همراه باشید.
بهترین روز برای اسباب کشی از نظر اسلام؛ شنبه
در روایتی از امام رضا (ع) از پدرانش درباره شنبه تا پنجشنبه از پیامبر (ص) نقل شده است که از خدا برای امتش چنین درخواستی کرد:
«الهم بارک لأمتی فی بکورها یوم سبتها و خمیسها؛ خدایا! در صبحگاهان امت من در روز شنبه و پنجشنبه برکت قرار ده»
طبق توصیه ها و روایات اسباب کشی نیز در روز شنبه بهترین روز برای اسباب کشی است و از هر لحاظ عالیست.
امام صادق(علیه السلام) نیز فرمودند:
مسافر، روز شنبه سفر کند، زیرا اگر سنگی در راه از کوه جدا شود خداوند آن را به مکانش بازگرداند.( همان، ص۳۹۴)
بهترین روز برای اسباب کشی از نظر اسلام؛ دوشنبه
امیرمومنان(علیه السلام ) فرمودند:
دوشنبه روز سفر و جستوجوی معاش است. ( وسائل الشیعه، ج۱۷، ص۱۱۵)
بهترین روز برای اسباب کشی از نظر اسلام؛ چهارشنبه
امام رضا(ع) به روایت از پدرانش فرمود:
رسول خدا (ص) فرموده است: آخرین چهارشنبه هر ماه همواره روز نامبارکی است.
قابل ذکر است بر مبنای روایاتی که درباره صدقه و آثار آن آمده است، استعداد نحس و ناخوش آیندی که درباره روز چهارشنبه ذکر شده با صدقه دفع میشود.
بهترین روز برای اسباب کشی از نظر اسلام؛ جمعه
هاشم بن حکم از امام صادق (علیه السلام) درباره مردی پرسید که قصد دارد کار خیری مانند صدقه یا صوم (روزه) و اینگونه امور انجام دهد؟
آن حضرت فرمود: خوب است آن عمل را در روز جمعه انجام دهد، زیرا پاداش عمل در روز جمعه چند برابر است.
اسباب کشی در ماه رمضان
به دلیل روزه بودن کارگران اثاث کشی در ساعات بعد از افطار اتفاق می افتد چرا که اثاث کشی برای کارگران در روز های عادی نیز طاقت فرساست
اسباب کشی در ماه محرم
یکی دیگر از ماههای مورد توجه و احترام برای مسلمانان، ماه محرم است. در این ماه بسیاری از افراد، انجام کارهای روزمره خود و کارهایی مانند اثاث کشی را به زمانی دیگر موکول میکنند. اغلب شرکتهای باربری خدمات حمل و نقل و بسته بندی خود را در دهه دوم ماه محرم ارائه میدهند. بدین منظور باربری نیز از روز یازدهم این ماه قابل انجام است.
به طور کلی باید به این نکته توجه کنید که روزها به خودی خود نمیتوانند نحس باشند یا مبارک. اسباب کشی خانه و رفتن به محل جدید در ماههای حرام مثل محرم و صفر با سایر روزها تفاوتی ندارند.
اسباب کشی در شب قدر
اثاث کشی در شب های قدر ماه مبارک رمضان، که شبهای احیا و شهادت حضرت علی (ع) میباشد تا حد امکان، بهتر است انجام نشود. در شب های قدر، مردم درگیر مراسم مذهبی و عزاداری های خود هستند و اغلب کسی به فکر اسباب کشی نیست.
در واقع فضیلت این شبها به قدری زیاد است که یک دقیقه از دست دادن آن روا نیست به همین علت خیلی کم پیش میاید، شخصی در این شب ها قصد اسباب کشی داشته باشد. به طور کلی بهتر است، روزهای شهادت رو برای اسباب کشی انتخاب نکنید.
انجام هر کاری و از جمله اسباب کشی در ماه های حرام مثل محرم و صفر با سایر ایام فرقی ندارد. ایام و زمان مستقلا در سعادت و نحوست تاثیری ندارند. البته بهتر است کارها و از جمله اسباب کشی به گونه ای انجام شود که موجب آزار و اذیت دیگران نشود.
اسباب کشی در روزها و ساعات قمر در عقرب
در ابتدا تعریف کوتاهی از روزهای قمر در عقرب :
تعریف ساده و بیآلایش قمر در عقرب این است که کره ماه درحرکت گردشی خود به دور زمین از صورت فلکی عقرب و یا برج عقرب عبور کرده و خود را در این مسیر در این نواحی قرار میدهد به همین خاطر به مدتزمانی که ماه در این ناحیه در حال حرکت است در اصطلاح قمر در عقرب مینامند.
روز های قمر در عقرب برای کار ما دشوار است و در گذشته مردم با دخالت داد ن زیاد این موارد در امور عادی زندگی خود را دچار خرافات کردند.
البته در اسلام نیز گفته شده که این مسائل را بطور افراطی نباید انجام داد.
برای مثال در روایتی از امام علی (ع) در پاسخ به مردی که از حضرت خواسته بود، به علت نحوست برخی ایام، در آن روزبه جنگ خوارج نرود، فرمود: گمان میکنی تو از آن ساعتى آگاهى که اگر کسى حرکت کند زیان نخواهید دید؟ و میترسانی از ساعتى که اگر کسى حرکت کند ضررى دامنگیر او خواهد شد؟
اما بعد از اسلام مردم را از خرافات باز داشته اند ولی به وضوح تاثیر اجرام اسمانی در روایات نیز پیداست.
در برخی احادیث ائمه مردم را از خرافات رهانیده و در بعضی از انها تاثیر قمر در عقرب را بر روی مسائل زندگی گفته است.
در روایتی امام صادق (ع) میفرمایند: «هر کس در هنگامیکه قمر در عقرب باشد، مسافرت یا ازدواج نماید، خیری نمیبیند.»